Yhteydenottolomake: Ota-yhteyttä
Turuntie 22, 24240 Salo ( Auringosalon tiloissa )
Y: 2054022-3

Ennen vastaanottoa:

Suosittelemme, että on parempi, jos mieleen vaikuttavien lääkkeiden käyttö on lopetettu kahdesta kolmeen päivää ennen vastaanotolle tuloa, jotta ne eivät häiritse hypnoosia. Tällaisiin lääkkeisiin kuuluvat esimerkiksi masennuslääkkeet. Keskustelkaa lääkärinne kanssa ennen lääkkeen lopetusta tai tauolle jättöä.

Muita hypnoositilaan negatiivisesti vaikuttavia asioita ovat kahvi, energiajuomat, nikotiinilaastari ja allergialääkkeet.

Suomi on kahvin suurkulutus maa ja osa ihmisistä juo aamuisin pannullisen kahvia sekä useita kupillisia päivässä. Suurella kahvin kulutuksella on negatiivinen vaikutus, koska kofeiini tukkii reseptoreita ja haittaa näin ollen tiedon kulkua aivopuoliskojen välillä. Kofeiini pitää ihmisen enemmän vasemman puolen aivolohkossa ja hypnoosissa esim. syytä hakiessa, haluamme tiedon kulkevan vapaasti kummankin aivopuoliskon välillä.Yleisesti ottaen pienen määrän kulutus kahvia ei haittaa hypnoosihoitoa.

Energiajuomien tai nikotiinilaastarin käyttöä emme suosittele samana päivänä ennen hypnoosia, koska nämä aiheuttavat samanlaisia vasteita kehossa, kuin kofeiini.

Suosittelemme myös olemaan ottamatta allergialääkettä samana päivänä ennen vastaanotolle tuloa, mikäli tulette hoitamaan allergiaa pois. Allergialääke voi haitata yhtenä esimerkkinä allergian poiston lopputuloksen testausta.

Vaatetuksen tulisi olla rento, ei liian kireä. Jos päällä on vaikkapa tiukat farkut, saattaa pintaverenkierto, joka hypnoositilassa aktivoituu, aiheuttaa kehossa kireyden tunnetta.

Yllä olevat ovat suosituksia, jotka eivät välttämättä estä hypnoosihoitoa, vaan voivat hidastaa ja hankaloittaa sitä.

Hypnoterapiaan varattava aika:

Terapiasessiot ovat yleensä tunnin mittaisia, lukuun ottamatta ensimmäistä kertaa, johon aikaa varataan kaksi tuntia. Tällä kerralla menee aikaa eniten, koska asiakkaalle pitää antaa tietopaketti ja työkalut onnistumiseen. Se, montako kertaa ongelman ratkaisuun tarvitaan, riippuu asiakkaan alitajunnasta ja ongelman laajuudesta. Suurin osa ongelmista ratkeaa yhdellä käyntikerralla. Moniosaiset tai laajat ongelmat voivat tarvita kahdesta kolmeen käyntikertaa.

Mitä tapahtuu hypnoosivastaanotolla?

Tietopaketti hypnoosista:

Asiakkaalle kerrotaan tietopaketti hypnoosista. Tämän tarkoituksena on muun muassa antaa asiakkaalle työkalut onnistumiseen siinä, että miksi tuli hypnoosi hoitoon. Oletamme tässä nyt, että asiakas on tehnyt sata prosenttisen tietoisen päätöksen, mitä haluaa hoidolta: esimerkiksi tupakanpolton lopetuksessa nuo työkalut eivät auta, mikäli asiakas ei ole täysin varma lopetuspäätöksestään, tai tulee jonkun painostamana lopetukseen. Tietopaketin jälkeen asiakas ymmärtää muun muassa, miten hypnoterapia vaikuttaa ihmiseen. Se kertoo myös, miksi mahdollisesti monet tietoiset yritykset ratkaista ongelma ovat epäonnistuneet tai onnistuneet vain osittain. On erittäin tärkeää, että asiakas saa tuon tietopaketin. Asiakkaalle kerrotaan myös hypnoosin tieteellisestä puolesta, mikäli asiakas näin haluaa.

Esitieto- ja sopimuslomake:

Tietopaketin jälkeen asiakas täyttää yhdistetyn esitieto- ja sopimuslomakkeen. Lomakkeessa käydään läpi asioita, joita hypnoterapeutin on hyvä tietää taustatietona ennen hypnoosin alkua. Sopimusosassa muun muassa asiakas antaa suostumuksen hypnoosiin ja ilmoittaa myös, että saanut tietopaketin hypnoosista. Lisäksi sopimusosassa on kohta hypnoosisession videokuvauksesta, johon asiakas suostuu sopimuksen allekirjoittaessaan. Lomake käydään läpi tämän jälkeen ja asiakkaalta kysytään mahdollisia lisäkysymyksiä.

Videotallennetta käytettään vain epäselvien/syytös tapausten selvityksiin sekä hypnoterapeutin oman suorituksen analysointiin ja jatkuvaan itsekehitykseen. Tallenne on luottamuksellinen ja se on myös erillisellä vahvalla salauksella suojattu.

Hypnoterapia osio:

Tässä vaiheessa tehdään hypnoterapia osio. Hypnoterapia tapahtuu aina ilman kolmatta osapuolta, kuten puolisoa tai ystävää. Tämän osion jälkeen asiakkaan kanssa keskustellaan hypnoterapiassa läpi käydyistä asioista. Uusi tapaaminen sovitaan, mikäli asiaa ei ehditty hoitamaan kokonaan ensimmäisellä käyntikerralla.

hypnosis_picture_bottom